Тази година великият композитор Андрю Лойд Уебър става на 70 години.

...
Тази година великият композитор Андрю Лойд Уебър става на 70 години.
Коментари Харесай

Световноизвестната рок опера `Исус Христос - суперзвезда` идва у нас

Тази година великият композитор Андрю Лойд Уебър става на 70 години. Той ще отпразнува рождения си ден под мотото " Без маска ". 

Цяла Европа ще чества юбилея с турнето на „ Исус Христос - суперзвезда “, чиято последна дата е в Зала 1 на НДК. Със зрелищното шоу в България ще приключат и тържествата във връзка 70-годишния празник на един от най-големите композитори на нашето време.

" Без маска " ще се споделя и автобиографичната книга на Уебър, която ще бъде показана на 6 март. Нещо повече – през март следва да излезе на пазара платинената сбирка с негови музикални творби. В нея, събрани на едно място, ще чуем песните от „ Котките “, „ Евита “, „ Исус Христос - суперзвезда “, „ Фантомът на операта “ и други. Изненадата ще са осъществяванията на Барбара Стрейзънд, Бионсе, Грегъри Портър, Лана Дел Рей, Мадона, Никол Шерцингер, Сара Брайтмаян и доста други. Платинената сбирка дискове излиза на пазара на 16 март.

„ Дължа на всички, взели участие в съставянето на тази компилация, едно голямо благодаря. Очевидно е, че доста е въображаемо, с цел да се изберат творби от моята съвсем 50-годишна кариера. Тази компилация ми носи мемоари и прави един композитор доста благополучен. Разбира се, че обичам и новите части и обичам оркестралните сюити. Няма нещо, което един композитор да обича повече, в сравнение с да чуе своите мелодии, изпълнени от оркестър “, споделя Уебър за идното излизане на диска.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР